In Milano. As vrea sa fac o precizare pentru cei care viziteaza Italia si includ si acest oras in circuitul lor: Milano este asemenea unui om reticent, aparent rece si usor anost, caruia daca apuci insa sa ii intri insa in viata poti ramane uimit.

Nu te imprietenesti cu Milano pentru o zi sau trei, decat daca ai ca unic scop sa ii umblii prin sifoniere ca sa te imbraci frumos sau daca ai un bilet pentru o seara la Scala. Atunci da, poti ramane fascinat imediat.

Spre deosebire insa de orasele-muzeu cum ar fi Florenta, Roma, Ravena, acest oras nu te primeste cu bratele deschise sa iti arate ce are mai frumos. Poate parea industrial, gri si aglomerat. De aceea, daca vrei ceva in schimb iti cere ce ai tu mai pretios: timpul.

Da-i timpul tau si atunci te va plimba pe strazi si vei descoperi niste cladiri si monumente Art Nouveau de o frumusete rara. Da-i timp si te va invita la evenimente de amploare organizate parca de un dirijor. Da-i timp si te vei trezi intr-o lume cosmopolita si vesela indragostita de eleganta si dependenta de armonie.

Asadar, taman ce am aterizat la Milano cu o valiza mare si am si incheiat un targ cu el: eu ii dau un an din timpul meu iar in schimb el ma lasa sa intru in culisele frumosului.