In tumultul marelui oras care claxoneaza dimineata si rade seara, am realizat ca traiesc alaturi de o colectie de case superbe, imprastiate in diferite zone, care pot fi descoperite intamplator.

Sau, de ce nu intentionat?

Art Nouveau, care a infrumusetat Europa la sfarsitul secolului XIX se numeste in Italia Liberty, dupa numele unui comerciant londonez de obiecte orientale,  Arthur Lasenby Liberty.

Stilul Liberty si-a cautat inspiratia in natura, in tot ceea ce tine de vegetal si armonie. A gasit-o si apoi a plecat sa impodobeasca orasele.

Eleganta decorativa a acestui stil imbraca Milano intr-un mod care imi da senzatia ca Liberty se plimba si astazi nestingherit pe strazi, prin cafenele si chiar farmacii, ignorand alte curente care au incercat timid sa isi revendice cladirile.

Daca ajungeti in Milano lasati-va fermecati de Liberty la urmatoarele adrese:

Casa Laugier – Corso Magenta 96; Casa Galimberti –  via Malpighi 3; Casa Donzelli – Via Giaberti 1; Casa Ferrario – Via Spadari 3; Casa Guazzoni – Via Malpighi 12; Farmacia St Tereza – Via Francesco Baracca colt cu Magenta; Via Ciro Menoti 19.

Plimbare placuta!